Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 184 799 507

Business Intelligence

Verkrijg inzicht en haal meer rendement uit uw organisatie.


Business Intelligence

Meer weten? Neem contact met ons op

Business IntelligenceDe juiste informatie op het juiste moment voor de juiste personen beschikbaar stellen, is de manier om een organisatie beter te laten presteren. Want dan bent u in staat minder kosten te maken, meer omzet te halen en bedrijfsprocessen te verbeteren. Business intelligence helpt u hierbij.

 

Om onze oplossingen te realiseren maken wij gebruik van (software-)technologie van Unit4 (powered by Oracle) en Qlik. Deze software staat hoog in het Gartner leaderships quadrant. Onze business intelligence software is geselecteerd op gebruiksgemak voor zowel de eindgebruiker als de IT-organisatie.

Branche-onafhankelijke business intelligence softwareUnit4 BI

Voor organisaties met veel verschillende databronnen en veel verschillende gebruikerstypen

Qlik Sense

Selfservice BI om zelf dashboards en analyses te maken

QlikView

Een unieke analyse- en dashboardoplossing

Unit4 WebInfo

Voor het ontwikkelen van webapplicaties voor informatievoorziening en invoer van data

Dashboards zijn onmisbare hulpmiddelen voor groothandelaren


Quick WinsSnelle veranderingen in de markt en in het klantgedrag leveren kansen en bedreigingen op voor u als groothandelaar. Bedreigingen kunnen bij groothandelaren resulteren in verschuivingen, inkrimpingen, fusies en zelfs faillissementen. Kansen zijn er altijd – maar om ze te kunnen pakken is een adequate informatievoorziening nodig.

 

De kansen liggen in de data waarover u als groothandelaar beschikt. Wij horen vaak dat de data er wel is, maar dat deze opgesloten zit in de systemen opgesloten en u geen goed inzicht hebt. Hierdoor kunt u trends niet op tijd signaleren, niet adequaat actie nemen op kansen en bedreigingen, of ontbreekt het aan focus op de juiste acties op het juiste moment.

 

Speciaal voor de (groot)handels hebben wij daarom de volgende business intelligence dashboards ontwikkeld:

Unit4 Wholesale Business Manager:

Business Intelligence applicatie voor de groothandel

Unit4 Order 2 Cash Dashboard:

Brengt de margekillers in beeld zoals benoemd door Walther Ploos van Amstel

Unit4 Sales Dashboard:

Inzicht in o.a. de resultaten van klanten(groepen), product(groepen) en medewerkers

Unit4 Inkoop Dashboard:

Inzicht in o.a. de resultaten van leveranciers, in voorraadstanden en leveringen

Unit4 Betalingsgedrag Dashboard:

Inzicht in o.a. de resultaten van debiteuren, openstaande posten en aantal dagen vervallen

Unit4 Finance Dashboard:

Inzicht in o.a. de resultaten per periode, Profit & Loss overzicht, trend overzichten Profit & Loss en grootboek subtotalen


ICT kennis niet nodig!Om mooie visualisaties te bouwen hebt u geen ict kennis nodig. U maakt eenvoudig grafieken door middel van drag-and-drop. Zo krijgt u snel nieuwe inzichten zonder dat u gegevens verder hoeft te bewerken in Excel en hebt u toch de zekerheid van betrouwbare data.
Of u nu op een tablet, laptop of smartphone werkt, u hebt direct inzicht en kunt deze inzichten ook delen met anderen. Ook kunt u rechtstreeks vanaf uw device presenteren.

Qlik Sense Desktop gratisWilt u Qlik Sense uitproberen en ervaren hoe het werkt? Download dan gratis Qlik Sense Desktop. Deze gratis versie heeft geen beperkingen in functionaliteit en blijft onbeperkt voor u beschikbaar. De applicaties die u met deze software bouwt, zijn alleen door uzelf te gebruiken. Wanneer u besluit de software aan te schaffen dan kunt u de gebouwde applicaties wel delen met uw collega’s.


Unit4 Transportmonitor


Unit4 TransportmonitorDe transportsector moet alle zeilen bijzetten om nog geld te verdienen in deze economisch zware tijden. Concurrentie vanuit Oost- Europese landen maakt de situatie extra uitdagend. Daardoor komen de marges verder onder druk te staan. Door slimmer met beschikbare informatie om te gaan, kunnen transporteurs rendabel blijven rijden.

Business intelligence voor de transportsectorAls transportbedrijf wilt u inzicht in de kosten en het rendement op klant-, traject-, regio- en orderniveau. Deze informatie is wel in de systemen aanwezig, maar het opvragen ervan is vaak zeer omslachtig. De data vervolgens analyseren, is voor veel transporteurs geen doen. Reden: het ontbreken van een BI-systeem, dat geschikt is voor de behoefte van de transportsector en rekening houdt met transportproblematieken zoals bezettingsgraden, retourladingen en toewijzing van uren naar zendingen.

Inzicht in transportproblematiekenUnit4 Transportmonitor brengt hier verandering in. Unit4 Transportmonitor haalt gegevens uit uw Transport Management Systeem (TMS), boordcomputers en het financiële systeem. Zo krijgt u inzicht in:

  • kosten en opbrengsten op klant- traject, regio en orderniveau
  • bezettingsgraden
  • zendinggroottes
  • retourladingen
  • wachttijden

In een paar muisklikken verkrijgt u de benodigde informatie op uw scherm. Door integratie van Google Maps ziet u direct waar uw klanten zitten en kunt u doorklikken op essentiële klantinformatie. Zo kunt u eenvoudig achterhalen welke klanten een positieve of negatieve bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat. Met Unit4 Transportmonitor kunt u sturen op winst.

 

Unit4 Transportmonitor is ontwikkeld door BI-specialisten van Unit4 en expertise uit de transportsector. De oplossing is gebaseerd op Qlik technologie.