Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 184 799 507

Kerridge CS


De geschiedenisUnit4 werd in 1980 opgericht onder de naam Unit Four International. In 2000 werd de naam na het overnemen van het Noorse Agresso gewijzigd in Unit 4 Agresso. In 2010 veranderde het bedrijf zijn handelsnaam in Unit4. Unit4 heeft activiteiten in zeventien landen in Europa en zeven landen in Noord-Amerika, Afrika & Azië-Pacific.

 

In 2006 werd 50 miljoen euro geïnvesteerd in een zevental overnames. Samen met de NPM Capital werd in Nederland een belang genomen in Amedia, marktleider in software voor verzekerings- en hypotheektussenpersonen. Eind 2007 werd Unit4 volledig eigenaar. In Duitsland werden Dogro en Kirp gekocht. Daarmee behoort het bedrijf tot de Top 3 in de publieke sector. Eind december 2006 werd de Spaanse dienstverlener CCS (Centro de Calculo de Sabadell) ingelijfd.

 

Eind maart 2008 nam het bedrijf het Britse CODA over en deed daarmee de grootste overname uit zijn geschiedenis. CODA werd voor een bedrag van 209 miljoen euro ingelijfd. Met CODA kreeg Unit toegang tot opkomende markten in Centraal- en Oost-Europa en Azië waar het bedrijf nu nog niet actief is. In 2010 werden de voormalige Consistactiviteiten (Nederland; FMS, FIS2000 en EMIS) overgenomen van het Zweedse IBS AB.

 

In Nederland bestaat Unit4 uit meerdere werkmaatschappijen. Daaronder de bedrijfssoftware tak welke zich concentreert op het MKB en de accountants met softwareoplossingen welke MKB’ers eenvoudig hun boekhouding laat doen en een reeks aan oplossingen welke de accountant hun werk optimaal laat uitvoeren.

 

Een andere onderdeel is Unit4 Wholesale. 40 jaar geleden is Unit4 al begonnen met het leveren van boekhoud oplossingen voor het MKB met daarin geïntegreerd functionaliteit voor handelsbedrijven: voorraad, verkoop , inkoop etc.

 

Door de jaren heen is dit altijd 1 van de speerpunten gebleven. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een apart onderdeel binnen de Unit4 Groep, Unit4 Wholesale.

 

In juli 2020 is Unit4 Wholesale onderdeel geworden van Kerridge CS. Voor ons en onze (toekomstige) klant een mooie stap voorwaarts.


Onze oplossingenERP-systeem

Lees meer

Business Intelligence

Lees meer

PIM

Lees meer

E-commerce

Lees meer

Datalaag

Lees meer